Syd- og Sønderjyllands Politi etablerer ny politistation overfor rådhuset i Varde

Syd- og Sønderjyllands Politi etablerer en ny politistation på pladsen overfor Varde Rådhus (Foto: Varde Kommune)
dato

Varde Kommune sælger en del af cirkuspladsen til Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation på stedet. Salget får ikke indflydelse på Byrådets kommende beslutning om fremtidens Borgercenter Varde.

Byrådet i Varde Kommune godkendte tirsdag aften et salg af et areal overfor rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der ønsker at bygge en ny politistation.

Med den godkendte handel på plads bliver næste skridt at udarbejde en ny lokalplan for området. Allerede i denne måned begynder arbejdet med at lave forundersøgelser i området.

Når lokalplanen er på plads, begynder Bygningsstyrelsen projekteringen af byggeriet. Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at politistationen kan tages i brug i 2027.

Salget får ikke indflydelse på Varde Kommunes kommende beslutning om placeringen af Borgercenter Varde. Her er nybyggeri på cirkuspladsen et af flere scenarier, hvilket der er taget højde for i salget til Syd- og Sønderjyllands Politi.

Steen Silberg Thomsen, stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi:

”Vi har holdt til i vores nuværende lokaler i Storegade i Varde i 70 år. Disse lokaler opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation. Vi har gennem en årrække forsøgt at finde egnede lokaler i den eksisterende bygningsmasse i Varde, der kunne opfylde vores behov. Dette har desværre vist sig ikke at være muligt, og derfor er vi meget glade for, at Varde Kommune har indgået i et godt samarbejde, der nu resulterer i, at vi sammen med Bygningsstyrelsen får mulighed for at bygge en ny politistation i Varde.”

”Vi glæder os til at kunne indvie en ny tidssvarende politistation, der sikrer, at vi både kan tilbyde borgerne en god betjening og vores medarbejdere et godt arbejdsmiljø. Der ligger et stort arbejde foran os nu, før vi kommer så langt.”

Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune:

”Vi er glade for, at det er lykkedes at finde en løsning, så Politiet får den centrale placering i Varde, de har været på jagt efter i årevis. Det har været vigtigt for os, at salget ikke får indflydelse på den kommende beslutning om, hvordan fremtidens Borgercenter Varde skal se ud, og hvor det skal placeres. Det aspekt er vi også lykkedes med.”

Kilde: Varde Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.